Het huren van metalen boxen is een ideale oplossing voor onderbrekingen in de bevoorrading

De opdrachtgever is een bekende Poolse fabrikant van bevestigingstechnieken voor de bouwindustrie. Het bedrijf richt zich op het handhaven van de hoge kwaliteit van zijn producten. Daarom investeert het bedrijf in nieuwe technologieën en breidt het zijn productiefaciliteiten uit met eersteklas Europese apparatuur (waaronder persen, walserijen en spuitgietmachines). De klant investeert regelmatig in zijn productie en beschikt momenteel over vier productiefaciliteiten, met een totale oppervlakte van meer dan 80 duizend vierkante meter, die over meer dan 300 machines beschikken voor de productie van bouwbevestigingsmiddelen. De producten worden verkocht in meer dan 60 landen over de hele wereld.

DE UITDAGING

De groeiende vraag naar producten was van invloed op het besluit om verder te investeren in een modern machinepark. Op die manier verdrievoudigde de fabriek haar productiecapaciteit. De vraag naar unieke metalen containers voor het vervoer van halffabrikaten tussen de fabrieken nam toe.

De dingen gaan echter niet altijd zoals we verwachten. Het jaar 2020 verraste iedereen met een pandemie, waarvan de gevolgen voelbaar zijn in de gehele economie. Daarom legde de klant de nadruk op een optimaal beheer van de financiën van de onderneming zonder kansen te laten liggen voor de ontwikkeling van de productie.

Dus stond de klant voor de vraag of hij metaal boxen op maat moest kopen of een andere, meer flexibele oplossing moest zoeken.

DE OPLOSSING VAN ROTOM

We hebben de opdracht flexibel benaderd, zodat de klant metalen boxen kon huren en de kosten kon beperken. De uitgewerkte oplossing bleek effectief te zijn. De klant besloot de boxen voor vijf jaar te huren, en na deze periode kan hij ze vrij kopen voor zijn productiebehoeften.

Verhuur van metalen containers – hoe zag het project eruit?

Onze standaard metalen containers voldeden niet aan de specificaties van de productielijn in de fabriek van de klant, dus besloten we ladingdragers te ontwerpen volgens de eisen van de klant. Onze R&D-afdeling heeft ruime ervaring met het ontwerpen en uitvoeren van ladingdragers die niet standaard zijn. Zij boden technische ondersteuning tijdens het hele proces, zodat de ontworpen containers perfect pasten in de productieactiviteiten.

Rental of the metal containers is an ideal solution for supply disruptions time-Rotomrent

Hier volgen enkele fasen van het proces om containers voor huur te realiseren:

  1. De klant stuurde ons de afmetingen en het benodigde draagvermogen van de metaal box.
  2. Wij ontvingen een gedetailleerd productmodel, op basis waarvan wij de productiekosten van de containers hebben bepaald.
  3. Het prototype werd ter goedkeuring naar de klant gestuurd en op de productievloer aan de nodige tests onderworpen.
  4. Na de analyse van de functionaliteit van het prototype en het aanbrengen van enkele correcties, werd besloten de metalen boxen te produceren.

Het resultaat van intensief werk was het maken van robuuste metalen boxen met een afmeting van 1000x700x770 mm en een draagvermogen van 800 kg, waarin kleine productieonderdelen konden worden geplaatst. In deze containers worden ze vervolgens naar de verzinkerij vervoerd. Na het galvanisatieproces gaan ze weer terug in de metaal boxen en naar de verpakkingsfabriek, waar ze vervolgens in kartonnen dozen naar vele plaatsen in de wereld worden verzonden.

Het hele proces van het maken van de containers werd snel en efficiënt uitgevoerd. Momenteel heeft de klant 1500 containers die intensief in de productiehallen worden gebruikt.

Gitterbox DIN metaal 1240x835x970 mm – met 2 klapramen, 1500 kg

SKU: 70000

Gitterbox metaal 1240x830x970 mm – stapelbaar, inklapbaar, 1000 kg

SKU: 75020

Gaascontainer metaal verzinkt 1200x800x1000 mm – inklapbaar, 600 kg

SKU: 76821

Gaascontainer metaal verzinkt 1200x1000x1000 mm – inklapbaar, 500 kg

SKU: 76196

RESULTATEN

Dankzij de verhuur van metalen boxen kan onze klant zijn productiecapaciteit volledig benutten, die is toegenomen dankzij de lancering van nieuwe productlijnen in twee nieuwe fabrieken.

Het huren van boxen op lange termijn bleek een uiterst voordelige optie voor de klant, vooral in de huidige situatie als gevolg van de pandemie. Het was niet nodig om aan het begin van de investering 100% van onze eigen middelen in te zetten, maar dit kon in de loop van de tijd worden gespreid. Ons aanbod bleek het beste te zijn tussen andere aanvragen, omdat wij het enige bedrijf op de markt waren dat de mogelijkheid bood om op maat ontworpen ladingdragers te huren.

Hoewel wij gewoonlijk standaard ladingdragers verhuren, zijn wij flexibel ten aanzien van de specifieke behoeften van onze klanten. Daarom bieden wij in veel gevallen, zoals in het bovenstaande project, aan om producten te huren die voor specifieke doeleinden zijn ontworpen.

Wilt u de voorwaarden voor het huren van ladingdragers voor uw bedrijf bespreken, neem dan contact met ons op, en onze specialisten zullen u kosteloos helpen bij het kiezen van de beste oplossingen voor uw bedrijf.

Heeft u vragen?

Contacteer ons rechtstreeks

    * Het formulier accepteert bestandsformaten zoals txt, doc, docx, pdf, rtf, jpg.
    * Verplichte velden
    *Ik accepteer de privacy policy van Rotom voor de verwerking van dit e-mailverzoek