Verhuur van rolcontainers voor de detailhandel tijdens rustige periodes

De klant is een snelgroeiende internationale keten van winkels in industriële goederen. Het is momenteel in 2022 de snelst groeiende non-food discounter in Europa, met een divers aanbod in meer dan 2000 winkels voor meer dan 12 miljoen klanten. Alleen al in 2021 opende de klant meer dan 260 nieuwe winkels in Europa. Naast Nederland heeft de klant winkels in Polen, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk. Het is een grootschalig bedrijf waar momenteel meer dan 65.000 mensen werken in 10 landen met meer dan 124 verschillende nationaliteiten. Door deze extreme groei neemt de vraag naar de benodigde rolcontainers, die fungeren als onmisbare logistieke ladingdragers in de winkels en magazijnen van de klant voortdurend toe.

DE UITDAGING

De onvoorziene situatie in 2020 in verband met de Covid-19 pandemie bleek een test voor veel bedrijfstakken, waaronder die van de klant. De tijdelijke lockdown veroorzaakte verstoringen met betrekking tot de productie en levering van nieuwe, essentiële rolcontainers. Echter had de pandemie geen invloed op het aantal bestelling binnen kwam. Ook moesten de geplande openingen van nieuwe winkels gewoon doorgaan en daarvoor was voorraad nodig.

Het bleek dat thuisblijvende klanten heel graag non-foodproducten als inrichting voor hun huis wilden bestellen. Het leidde tot verdere groei en de noodzaak om meer verkooppunten te openen. Om de uitbreiding van de logistiek efficiënt te laten verlopen, was er een grote vraag naar rolcontainers voor de magazijnen. Anders was er een risico dat de zendingen bijna stil kwamen te liggen.

DE OPLOSSING VAN ROTOM

In dit geval ging het om tijd en een zo snel mogelijke bevoorrading van de magazijnen met de nodige middelen, de aankoop van rolcontainers was dus geen optie. De ideale oplossing bleek verhuur te zijn. Waarom? Omdat Rotom op aanvraag beschikt over een groot bestand rolcontainers van hoge kwaliteit. Zo kon de klant zijn werkzaamheden soepel laten verlopen en de rolcontainers zo snel mogelijk ontvangen. Binnen enkele dagen voorzagen wij de klant van 12.000 rolcontainers in 40 vrachtwagens (300 eenheden in elke oplegger). De klant haalde de ladingdragers op bij de magazijnen van Rotom.

Waarom werken rolcontainers goed in de detailhandel?

Het zijn top ladingdragers die functioneren binnen winkels en magazijnen. Bovendien vergemakkelijken ze de verplaatsing en het transport van goederen in smalle gangen van magazijnen en winkels. De klant heeft voor de verhuur gekozen voor een dubbelzijdig rolcontainertype met een afmeting van 810x680x1680 mm en een kunststof onderstel. De rolcontainers zijn gegalvaniseerd zodat het bestand is tegen krassen en roest. Het plaatsen van goederen op een rolcontainer is een praktische en efficiënte manier om producten te laden, te lossen en veilig te vervoeren.

Rental-of-roll-containers-for-the-retail-industry-Rotomrent

“”Het belangrijkste voordeel van verhuur is de mogelijkheid om snel en flexibel te reageren. Dit heeft de organisatie heeft geholpen om dynamisch te kunnen groeien.” (Bart Welten)

Rolcontainer 810x680x1680 mm – kunststof bodem, 2-heks, 500 kg

SKU: 40020

Rolcontainer 800x700x1770 mm – nestbaar, 2-heks, 500 kg

SKU: 46500

Rolcontainer 820x655x1900 mm – nestbaar, 3 heks, 600 kg

SKU: 46236

RESULTATEN

Het is onmogelijk de verliezen in te schatten die zich hadden kunnen voordoen indien de rolcontainers niet binnen de korte periode geleverd hadden kunnen worden. Alleen al het feit dat de rolcontainers in recordtijd werden verhuurd, bleek een echte reddingsboei te zijn voor het bedrijf van de klant.

Wij staan tot uw beschikking als u flexibel wilt inspelen op uw behoeften, of als uw organisatie behoefte heeft aan extra logistieke middelen. Onze specialisten zullen snel contact met u opnemen en efficiënt de juiste logistieke oplossingen selecteren. Vul het onderstaande formulier in of neem telefonisch contact met ons op.

Heeft u vragen?

Contacteer ons rechtstreeks

    * Het formulier accepteert bestandsformaten zoals txt, doc, docx, pdf, rtf, jpg.
    * Verplichte velden
    *Ik accepteer de privacy policy van Rotom voor de verwerking van dit e-mailverzoek