Stapelrekken uit voorraad leverbaar – de ideale oplossing voor de doe-het-zelfsector

Onze klant is een multinational en marktleider in bouwproducten. Het beheert meer dan 600 winkels in Europa, waarvan 59 zich in Polen bevinden. De klant plant een verdere intensieve ontwikkeling van zijn winkelnetwerk. De populariteit van de keten van bouwmarkten van de klant is het resultaat van een goed gekozen assortiment, kennis van de behoeften van de lokale markten, en een rijk aanbod van diensten.

DE UITDAGING

Het opslaan van goederen buiten of binnen het magazijn is altijd een belangrijke logistieke uitdaging in grote bouwmarkten. Dit geldt vooral voor ladingen met ongewone afmetingen, die buiten de grenzen van de pallet uitsteken. De klant was de winkels aan het voorbereiden tijdens drukke verkoopsperiodes in het voorjaar en de zomer. In die tijd worden allerlei soorten tuinparasols, tenten en andere “lange” producten die in tuinen en op balkons worden gebruikt, op grote schaal verkocht.

Eind februari 2020 arriveerden er containers met goederen uit China. De magazijnen van de klant hadden extra ruimte nodig om grote hoeveelheden producten op te slaan. Tegelijkertijd werd de “gebruikelijke” seizoensuitdaging nog moeilijker gemaakt door de pandemie en de tijdelijke sluiting van winkels. De goederen moesten ergens worden opgeslagen.

Toen de lockdown eindigde en de winkels weer open gingen, had de pandemie een toename van e-commerce orders tot gevolg in de webshop. Hierdoor moest de klant de opslagruimte vergroten om de bestellingen nog sneller aan de klant te kunnen leveren. Er moest een optimale opslagoplossing worden gevonden.

DE OPLOSSING VAN ROTOM

In samenwerking met onze specialisten heeft de klant besloten stapelrekken te huren. Het is een zeer handig en flexibel opslagproduct, omdat deze rekken makkelijk te stapelen zijn met producten die moeilijk zijn om op te slaan in het magazijn. Bij stapelrekken kun je namelijk gemakkelijk de lengte van de buizen verstellen. De stellingen zijn ook geschikt voor gebruik buiten het magazijn, met als enige vereiste een vlakke en verharde ondergrond. Ze voldoen ook aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen, bevestigd door TUV-certificaten.

De klant heeft besloten om de stapelrekken in de tweede helft van februari 2020 te huren. Er wordt gewerkt op huurbasis met een dagtarief voor de lange termijn. De klant heeft een grotere vraag naar de huur van stellingen, ter voorbereiding op de lente en de zomer. De stapelrekken worden in de winter weer grotendeels ingeleverd. Echter laat de klant er een paar staan om de goederen veilig op te slaan tot het voorjaar.

Pallet posts available off-the-shelf – the ideal solution for the DIY industry-Rotomrent

Waarom is het huren van stapelrekken een effectieve oplossing?

Huur is een handige oplossing omdat de ladingdragers altijd beschikbaar zijn, wat essentieel is tijdens onderbrekingen in de bevoorrading. Dit was ook het geval tijdens de pandemie. De klant bepaalde zelf de tijdsduur van de huur en de voorwaarden voor het gebruik ervan, zodat het aanbod “op maat” was gemaakt voor zijn behoeften. Op die manier was de huurovereenkomst voordelig voor beide partijen, maar ook nog eens financieel haalbaar voor de klant, die niet hoefde te investeren in de aankoop van ladingdragers of het onderhoud van extra opslagruimte.

“We zijn blij dat de klant tevreden is over de samenwerking. De klant waardeert dat het huuraanbod flexibel is en dat de hoeveelheid ladingdragers kan worden verhoogd of verlaagd, afhankelijk van de marktbehoeften. Het huren van ladingdragers is een handige optie, omdat het minder verplichtingen met zich meebrengt en ons toch in staat stelt een oplossing te vinden die aan alle eisen voldoet.”

Mobiel stapelrek 1545x1180x310 mm – enkel

SKU: 50100

Mobiel stapelrek 1545x1180x310 mm – enkel, met multiplex plaat

SKU: 50110

Stapelrek 2025x1180x310 mm – dubbel, 1500 kg

SKU: 50200

Mobiel stapelrek 2025x1180x310 mm – dubbel, met multiplex plaat

SKU: 50210

RESULTATEN

Heeft uw bedrijf ook zo’n flexibele aanpak nodig? Als u niet zeker weet of een bepaalde opslagruimte uw doel is of als u uw magazijn wilt uitbreiden of op termijn wilt verhuizen, is het de moeite waard om een handige huuroptie te overwegen.

Onze specialisten adviseren u graag bij het kiezen van de optimale oplossing. Neem telefonisch contact met ons op of vul het formulier in, en wij beantwoorden met plezier uw vragen.

Heeft u vragen?

Contacteer ons rechtstreeks

    * Het formulier accepteert bestandsformaten zoals txt, doc, docx, pdf, rtf, jpg.
    * Verplichte velden
    *Ik accepteer de privacy policy van Rotom voor de verwerking van dit e-mailverzoek