Presenteren van groenten in winkels dankzij gehuurde pallets en palletranden

De klant is een grote retailketen gevestigd in Duitsland. De klant heeft meer dan 800 winkels en 11 distributiecentra in Polen. Zij hebben momenteel meer dan 25.000 mensen in dienst en groeien voortdurend. Het netwerk van de klant realiseert meer dan 70% van de omzet door samenwerking met Poolse leveranciers. Zij streven naar de verkoop van hoogwaardige, verse en duurzaam geproduceerde producten.

DE UITDAGING

De klant wil dat de logistieke ladingdragers die zij gebruiken om de groenten te vervoeren, gedurende lange tijd herbruikbaar zijn. Daarom was de eis aan de leveranciers van groenten om de goederen te vervoeren in ladingdragers die zelf deel zouden uitmaken van de distributie en het logistieke centrum zouden omzeilen. Aangezien het om een seizoensgebonden levering van groenten ging, was het doel een geschikt logistiek middel te selecteren die gedurende meerdere maanden als herbruikbare ladingdrager kon fungeren.

DE OPLOSSING VAN ROTOM

Het huren van houten palletranden bleek een ideale oplossing te zijn. De klant besloot om 4000 kisten te huren tijdens het verse groenteseizoen gedurende vier maanden. De houten palletranden werden rechtstreeks geleverd aan de sub-suppliers van de supply chain, waar de groenten werden verpakt. Vervolgens werden de ladingdragers en hun lading verzonden naar 810 winkels in Polen.

Waarom zijn palletranden geweldig voor de detailhandel en de voedingsmiddelenindustrie?

Hout is een natuurlijk materiaal dat helpt om groenten vers te houden. Een houten pallet van 1200×800 mm met een houten opzetstuk vormt een ruime en praktische kist. Na gebruik kunnen de palletranden worden ingeklapt, zodat ze minder ruimte innemen voor retourtransport. Ze zijn ook gemakkelijk op te bergen. De pallets en de palletranden zijn ISPM15 gefumigeerd, zodat het hout veilig is.

“Het idee was een ladingdrager te vinden die het element van het distributiecentrum omzeilde, maar op zichzelf een distributie-element werd, zodat de klant het product rechtstreeks in het winkelmandje kon meenemen.”

Palletrand hout 1200x800x200 mm – 4 scharnieren, ISPM-15

SKU: 38133

Palletrand hout 1200x1000x200 mm – 4 scharnieren, ISPM-15

SKU: 31133HTKD

Opzethoekje kunststof – voor palletranden

SKU: 30010

Deksel multiplex 1200x800x9 mm – 2 fixatielatten

SKU: 38110

RESULTATEN

Het huren van houten palletranden bleek een ideale oplossing te zijn voor de klant, omdat het voldeed aan hun behoefte aan tijdelijke ladingdrager en tegelijkertijd paste in de supply chain van de klant.

Dit huurproject van pallets en palletranden heeft weer eens aangetoond hoe flexibel onze ladingdragers zijn en zich aanpassen aan de eisen van de supply chain van onze klant. Wij hebben ruime ervaring met het huren van diverse ladingdragers in de voedingsmiddelen-, landbouw- en detailhandelindustrie. Als u het huren van ladingdragers voor een specifieke periode, korte of lange termijn wilt bespreken, zullen wij de beste oplossing voor uw bedrijf vinden.

Heeft u vragen?

Contacteer ons rechtstreeks

    * Het formulier accepteert bestandsformaten zoals txt, doc, docx, pdf, rtf, jpg.
    * Verplichte velden
    *Ik accepteer de privacy policy van Rotom voor de verwerking van dit e-mailverzoek